Mersin Şehir Turu Hakkında Genel Bilgiler
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
- Gidiş Dönüş ulaşım
- ÖĞLE YEMEĞİ
- Araçta su
- Rusça Profesyonel Rehberlik Hizmeti
- Caretta Turizm Refakatı
- Mersin Deniz Müzesi Giriş ücreti.
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
- Kişisel harcamalar
- Müze ve ören yeri giriş ücretleri
Tur Hareket Detayları
MERSİN ARKEOLOJİ MÜZESİ
Çağdaş müzecilik faaliyetlerinin yürütülmesine imkân veren fiziki şartların sağlandığı Mersin Arkeoloji Müzesi’nde toplam 1435 adet eser sergilenmektedir. Ziyaretçiler, giriş katında bulunan zaman tünelinde tarihe bir yolculuk yapma, kronolojik sergi salonunda uygarlıkların her alanda nasıl geliştiği ve neler yapabildiklerini izleme, ölü kültü alanında farklı kültürlerde ölü gömme geleneklerini öğrenme, etnografik salonda insanların geçmişten günümüze kullandığı etnografik eserlerin yanında Yumuktepe Höyüğü yakınında bulunan Huğ Evi’nin replikasını görme fırsatı bulmaktadır. 9 bin yıldır kesintisiz yerleşim gören Yumuktepe Höyüğü’nün canlandırması ve kazıdan çıkan eserleri uygarlıklar hakkında bilgi vermektedir. Ziyaretçiler, Mezitli İlçesi'nde bulunan ve M.Ö. 3'üncü bin yıldan M.S. 6'ncı yüzyılın sonlarına kadar iskân gören Soli-Pompeipolis Antik Kenti ve Erdemli İlçesi'ndeki M.Ö. 4'ncü yüzyıldan günümüze kadar yerleşim gören ve Antik Dönem’de zeytinyağı ticareti ile ünlenen Elaiussa-Sebaste Antik Kenti’nin arkeolojik zenginliğine tanık olmaktadır.
MERSİN DENİZ MÜZESİ
Mersin Deniz Müzesi, Türk deniz harp tarihinin geçmişini gözler önüne seren 500'den fazla obje ve araştırmacılara hizmet veren 800 kitaplı kütüphanesi ile ziyarete açıktır. 450 metrekarelik ana sergi salonunda deniz harp tarihi konusunda kronolojik bilgi verilmekte; sergi salonunda dönemlere ilişkin gemi modelleri, sancak, arma, askeri kıyafetler, kesici, delici ve ateşli silahlar ile yağlı boya tablolar sergilenmektedir. Açık sergi alanında ise Türk Deniz Kuvvetleri'nde kullanılmış yüzer unsurlarımıza ait top, asroc lancer, radar, torpido, mayın, su bombası gibi objeler ile denizaltı modeli ve Refah Gemisi'nin tahliye botu sergilenmektedir.
MERSİN CUMHURİYET MEYDANI ve OPERA BALE BİNASI
Yapımına Şubat 1944 tarihinde başlanıp 29 Ekim 1946 yılında inşa edilmiş olup 1991 yılında binanın restorasyonu tamamlanarak Kültür Merkezi olarak hizmete açılmıştır. 1990 yılında kurulan Mersin Opera ve Balesi Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü Kültür Merkezinde hizmet vermektedirler.
MERSİN ATATÜRK EVİ
Atatürk ve eşi Latife Hanım 20 Ocak- 2 Şubat 1925 tarihleri arasında Mersin’i ziyaretlerinde on bir gün boyunca bu evde konuk olmuşlardır. Atatürk Caddesi üzerinde kentin odak noktasında yer alan yapı, 1897’de dönemin Almanya Konsolosu Bay Christman’ın Mersinli tüccar Mavromati’nin kızıyla evliliği nedeni ile konut olarak yaptırılmıştır. 12 Ekim 1992 tarihinde Atatürk Evi ve Müzesi olarak resmi açılışı yapılmıştır.
MERSİN HZ (Miktad) MUĞDAT CAMİİ
Hz. Miktad Cami ya da diğer adıyla Muğdat Cami, Ankara Kocatepe Camisi'nden sonra Cumhuriyet Dönemi'nin ikinci büyük camisidir. Mersin Muğdat Semti’nde olan cami; cemaat yeri, ana kubbe, son cemaat yeri ve mahfil katından ibaret olan ve klasik Osmanlı mimarisi tarzındaki yapı, toplam üçer şerefeli, 6 minaresi, konferans salonu, kütüphane, aşevi, sağlık ocağı ve diğer birimleriyle külliye özelliği taşır. Bahçesinde İslamiyet’e ilk inanan sahabelerden Hz. Miktad'ın Türbesi bulunmaktadır.
MERSİN ORTODOKS KİLİSESİ
19. yüzyıl ortalarından itibaren Mersin’e ilk olarak yerleşenler, adalar ve Kapadokya’dan gelen Rum Ortodokslar ile Suriye ve Lübnan’dan gelen Arap Ortodoksları’dır. Bazı kaynaklarda belirtildiği üzere 1850'de kentte 5.250 Ortodoks Rum yaşamaktaydı. Amerikan İç Savaşı sırasında dünyadaki pamuk kıtlığını gidermek amacıyla Çukurova'da gelişen pamuk üretimi ve bölgenin 1866'da demiryolu ağına bağlanması ile kentin kaderi değişmiştir. Bu dönemde Mersin hızla, Çukurova'nın tarım ürünlerinin ihraç edildiği bir liman ve ticaret merkezi haline gelmiştir
Mersin Rum Ortodoks kilisesi, 1849 yıllarında Dimitri ve Tannus Nadir tarafından bağışlanan arsa üzerine Osmanlı Devleti'nin verdiği izinle inşa edilmiş ve baş melekler Mihael ve Gabriel’e ithaf edilmiştir. Mersin’de halen cemaati olan ve ibadete açık en eski kilise unvanını taşımaktadır. Ruhani açıdan Şam’da bulunan Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi’ne bağlıdır. Yasal statüsü ise Tomris Nadir Mitri Kilisesi Vakfı adıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün denetimine bağlıdır.
SOLİ-POMPEİOPOLİS ANTİK KENTİ
Sütunlu Cadde: Bugün caddede toplam 33 sütun ayaktadır. Bunlardan 4’ü batı 29’u doğu sütun dizisine aittir.
MERSİN MARİNA
Serbest zaman Sonrası Taşucu’na Dönüş.
Ek Bilgiler
- İçerik aynı kalmak kaydı ile acente gezi programında değişiklikler yapabilir.
- Acentemiz tura katılan yolcu sayısına göre araç tipinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
- Hava şartlarından dolayı yapılanmayan programlar mücbir sebebe girer ve iade olmaz.
- Son 24 saatte iptal edilen turlarda iade olmaz.
- Son 48 saat kala iptal edilen turlarda % 50 iade yapılır.
- Son 48 saatten önce iptal edilen turlarda % 100 iade yapılır. Kredi kartı veya Banka Havalesiyle ile ödeme yapanlardan %20 kesinti uygulanır.
- Müze Kart Olanlar için Kültür bakanlığına Bağlı Türkiye’deki Bütün ören yerleri Müzeler, antik şehirler Bir Yıl Boyunca Ücretsizdir. Türk Kimlik Numarası olan herkes Müze kartı alabilirler, Şu anki Güncel Fiyatı 500 Liradır. Turlarımızda Rehberlerimiz veya acente yetkililerimiz Türk Çalışma veya oturma kimliği olan sizlere Müze kartı almaya yardımcı olacaklar.
- Müze kartı olmayanlar için Müze Giriş Ücreti ortalama 150 Lira civarında.