Üye Girişi

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Bir hesabınız mı var Giriş Yap

Kişisel verileriniz, Kvkk Metni kapsamında işlenmektedir. “Kayıt Ol” butonuna basarak Üyelik Sözleşmesi’ni okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

Tarsus Turu

Günübirlik
Tarsus Turu Hakkında Genel Bilgiler

Fiyata Dahil Olan Hizmetler

  • Gidiş Dönüş Ulaşım
  • Yöresel Öğle Yemeği 
  • Profosyonel Rusça Rehberlik Hizmeti 
  • Caretta Turizm Refakati
  • Ana Kara ile Kızkalesi adası arasında Tekne geçiş ücreti
  • Araç İçi İkramlar (Su,) 
  • Müze Kartı Olanlar İçin Kültür bakanlığına Bağlı Müze ve ören yerleri girişleri ücretsizdir. 

 

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

  • Ören Yeri Ve Müze Giriş Ücretleri
  • Kişisel Harcamala

 


Tur Hareket Detayları

Kalkış Yerleri:
  • Taşucu Çıkış (08:00)
  • Silifke Çıkış (08:15)
  • Atakent Çıkış (08:30)
Tur Hareket Tarihleri:

*ST. PAUL KİLİSESİ
Ortodokslar için önemli olan St. Paul Adına Ortodoks Arap-Rum Cemaati tarafından 1850 tarihinde yaptırılmıştır. 
St. Paul Anıt Müzesi'ne ziyarete gelen yerli ve yabancı gruplar dini ayinler de gerçekleştirmektedirler. Tarsuslu Aziz Paulus, Hıristiyanlık dininde çok önemli biridir. St Paulus MS 3 yılında Tarsus'da doğmuştur. MS 34 yılına doğru Kudüs'e gitmiştir. Hıristiyanlık dinini yaymaya ve öğrenim görmeye devam etmiştir. Bu arada Antakya'da Hıristiyanlık öncülerinden Barnabas ile Hıristiyanlık konusunda çalışmalar yapan din adamı, Saul olan adını Roma adı olan Paulus ile değiştirmiştir. MS 36 yılında hiç ummadığı bir anda İsa ile karşılaşmış, bu karşılaşma sonrasında İsa'nın yolunda ilerleyeceğini açıklamış ve Hıristiyan inancının temel öğelerini öğrenmiştir. Tarsus'a döndüğünde Hıristiyanlık çalışmalarına devam Paulus bir Hıristiyan topluluğu kurmuştur. MS 43 yılında Barnabas'la yeniden karşılaşan Paulus, Hıristiyanlığa inananları ziyaret için tekrar Kudüs'e gitmiştir. Barnabas ile ayrılan Paulus ikinci dinsel görevine Silas ve Timetheos adlı din adamları ile devam etmiştir. Suriye, Kilikya, Anadolu, Efes, Kayseri, Filibe, Selanik, Pire gibi yerlerde Hiristiyanlığı yaymak için seyahat etmiştir.
*ST. PAUL KUYUSU 
Eski Tarsus evlerinin yoğun olduğu bölgede St. Paul'un evi olarak kabul edilen yerin avlusunda bulunan kuyu St. Paul Kuyusu olarak bilinir... St. Paulus'un Hıristyanlık için önemine bağlı olarak bu kalıntıların ve kuyunun kutsal sayılması, kentte yakın zamana kadar yaşayan Hıristiyan cemaatinin inancının izleri olarak yorumlanmaktadır. Suyu yaz-kış hiç eksilmez. Kudüs'e hacı olmak giderken yöreden geçen Hristiyanlar, kutsal sayılan bu kuyu suyundan içmektedir. 

*TARİHİ TARSUS EVLERİ
Zengin bir geçmişe sahip olan Tarsus’ta, tarihi canlı tutan Tarihi Tarsus Evleri günümüzde önemini korumaya devam etmektedir. Tarsus’un tarih kokan sokaklarında, görsel zenginliği ile filmlere ve dizilere ev sahipliği yapmakta, butik otel, cafe, restaurant vb. mekânlarla yaşamaya devam etmektedir.

*DANYAL PEYGAMBERİN MAKAMI 
Danyal Peygamber, 2. Babil Kralı Nebukadnezar (MÖ 605-562) zamanında yaşamış, Yahudileri Babil esaretinden ilmi ve kehanetleriyle kurtarmış bir peygamberdir. Ölünce de Tarsus'ta şimdiki Makam Camisi olarak anılan yere gömülmüştür. Cesedin Yahudiler tarafından çalınmaması için, Hz. Ömer'in emri üzerine önceki yerine gayet derince defnettirilip üzerinden de Berdan Nehri'nden gelen ufak bir çayın suyunu kabrin üzerinden geçecek şekilde akıtıp hiç kimsenin kabre el sürmeyeceği şeklinde emniyete alınmıştır. 

**KUBAT PAŞA MEDRESESİ
Ramazanoğlu Beyi Kubat Paşa tarafından geleneksel Selçuklu mimari tarzında yaptırılan eser, yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşılabilen tarihi eğitim ve öğretim merkezleri arasında nadide bir yere sahiptir. 
*TARSUS ULU CAMİ 
Tarsus merkezinde yer alan Türk-İslam sanatının önde gelen eseridir. 1579 yılında Ramazanoğulları'ndan Piri Paşanın oğlu İbrahim Bey tarafından yaptırılmıştır. 
* KIRKASIK BEDESTENİ
Her dönem hareketli bir ticari ve siyasi merkez olan ve kültürlerin kesişme noktasında bulunan Tarsus’un en önemli tarihi yapılarından biri de Kırkkaşık Bedesteni'dir.  ilk dönemlerde imarethane (aşevi) ve medrese olarak kullanılmışsa da, Cumhuriyet'ten sonra kapalı çarşı olarak işlev görmüştür. 
*TARSUS ŞELALESİ
Tarsus Şelalesi’nin Roma Mezarlığına doğru döküldüğünü ve Tarsus Şelalesinin yerden yüksekliği yaklaşık olarak 15 metre civarında. 2500 sene önce Roma İmparatoru olan Justinianus’un bu şelalenin oluşumunda önemli bir rolü bulunuyor. Şehri selden korumak adına dere yönünü değiştiren Justinianus sayesinde bu şelalenin oluştuğuna inanılıyor.

*KLOPATRA KAPISI
Roma Dönemi'nde inşa edilen kent surlarının deniz iskele girişidir. Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın sevgilisi Romalı General Antonius ile Tarsus'da buluşmak üzere geldiklerinde, o zamanın limanı olan Gözlü Kule'de büyük bir törenle karşılanmışlar ve Deniz Kapısı'ndan şehre geldiği söylenir. Bu nedenle Deniz Kapısı'na Kleopatra Kapısı da denir.

*Bugün modern Tarsus kentinin merkezinde bulunan Cumhuriyet alanında, 1993 yılında bir temel kazısı sırasında Romalılar tarafından M.S. 1. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen,  doğu-batı yönlü bir cadde ve buranın çevresinde çeşitli dönemlere ait yapı kalıntıları ortaya çıkarılmıştır. Caddenin zemini Antik Çağ’daki görünümünü büyük oranda korumuştur.  Tarsus’un iki bin yıl önceki ihtişamını gösteren Antik Cadde,  poligonal teknikte yerleştirilen bazalt taşlar ile yapılmış olup caddenin günümüzde 65 m’lik kısmı ortaya çıkarılmıştır. İlk bakışta göze çarpan balıksırtı formu ve hemen altındaki kanalizasyon tertibatı, mimari açıdan Anadolu’daki diğer caddelerden farklı olduğunu göstermektedir. 

* NUSRET MAYIN GEMİSİ VE ÇANAKKALE ZAFERİ KÜLTÜR PARKI
* ŞAHMERAN EFSANESİ
Tarsus'ta binlerce yıl önce yedi katlı yer altında yaşayan yılanlar varmış. Maran adı verilen bu yılanlar, akıllı, şefkatli; barış içinde yaşarlarmış. Maranların kraliçesine Şahmeran denirmiş. Hikayenin devamını Rehberimizden dinleyiniz. 
Tur sonunda Mersine ve Taşucu’na dönüş.

Ek Bilgiler

İçerik aynı kalmak kaydı ile acente gezi programında değişiklikler yapabilir
Acentemiz tura katılan yolcu sayısına göre araç tipinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Hava şartlarından dolayı yapılanmayan programlar mücbir sebebe girer ve iade olmaz. 
Son 24 saatte iptal edilen turlarda iade olmaz.
Son 36 saatten önce iptal edilen turlarda % 50 iade yapılır.
Son 48 saatten önce iptal edilen turlarda % 100 iade yapılır. Kredi kartı veya Banka Havalesiyle ile ödeme yapanlardan %20 kesinti uygulanır.
Müze Kart Olanlar için Kültür bakanlığına Bağlı Türkiye’deki Bütün ören yerleri Müzeler, antik şehirler Bir Yıl Boyunca Ücretsizdir. Türk Kimlik Numarası olan herkes Müze kartı alabilirler, Şu anki Güncel Fiyatı 500 Liradır. Turlarımızda Rehberlerimiz veya acente yetkililerimiz Türk Çalışma veya oturma kimliği olan sizlere Müze kartı almaya yardımcı olacaklar. Bu Turda İlk Durak olan Cennet Cehennem girişinden Müze Kartı Alabilirsiniz. 
Müze kartı olmayanlar için Müze Giriş Ücreti ortalama 6 Euro 220 Lira civarında.

 

İptal Şartları

Vize Bilgileri

Tarsus Turu Hakkındaki görüşleriniz
Bu tur için toplam puanınız

Tur ne kadar eğlenceliydi?

Rehberler ne kadar ilgiliydi?

Oteller / yemekler nasıldı?

Tur güzergahı nasıldı?